Совети за безбедно возење на годишен одмор- патувајте наспани и правете пауза на секои 2 часа или 200 километри

155 лица загинале во сообраќајки минатата година во Македонија
За време на летото има зголемен ризик од сообраќајки, најчесто поради замор на возачите
Како да возите безбедно кога одите на годишен одмор?
Подгответе го возилото-проверете ги гумите и сите течности во возилото
Патувајте наспани и правете пауза на секои 2 часа или 200 километри
Не возете повеќе од 10 до 12 часа во еден ден, а двојно помалку ако е ноќ
Држете го погледот на патот-не гледајте во ГПС уредот или во мобилниот телефон
Пијте течности и оддржувајте ја температурата во возилото
Не возете пребрзо-почитувајте ги максимално дозволените брзини на патот

Совети за безбедно возење на годишен одмор- патувајте наспани и правете пауза на секои 2 часа или 200 километри

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.