Апсолвентот Горјан Аревски не доби поддршка од државата па сега собира средства за реализација на дипломската претстава „Бела болест“

„Ова не е мојата театарска претстава. Ова е војна!“ „Да водиме љубов, а не војна!“ e пораката на претставата „Бела болест“ работена по дело на чешкиот писател Карел Чапек
Начекав период на гладни волци и младите актери и студенти тешко доаѓаат до својата шанса. Така што, кога волците ќе стивнат, тогаш студентите ќе здивнат изгледа, Горјан Аревски (режисер)
За да се реализира дипломската претстава тимот започна кампања за собирање средства
За да се реализира дипломската претстава тимот започна кампања за собирање средствa
Ќе играат студенти од ФДУ и актерите: Арна Шијак, Оливер Митковски и Гораст Цветковски
Со проби ќе започнат во септември, а публиката ќе може да ја погледне претставата кон крајот на октомври
Болеста во текстот на Чапек е алегорија за растечкиот Нацизам во Европа

Апсолвентот Горјан Аревски не доби поддршка од државата па сега собира средства за реализација на дипломската претстава „Бела болест“

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.