Бастион албум

Македонската музика од 1983 звучи како да е децении пред своето време
Единствениот албум на групата „Бастион“ е реиздаден по 35 години
Зад албумот, кој го носи името на бендот, стојат -Ана Костовска, Кирил Џајковски и Љубомир Стојсављевиќ
Режисерот Милчо Манчевски ги напиша текстовите
Албумот излегува на плоча на 16 март како прво издание на издавачката куќа „АЦЦ рекордс“
Винилот на кој има осум песни ќе се продава во концепт-продавницата „Ап(о)тека“ во МКЦ
За реизданието е снимено и видео за „Деца на Сонцето“

Бастион албум

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.