Баклавата е синоним за славење на Рамазан Бајрам. Зекирија Хоџа ни ја откри тајната за највкусна баклава

Месец дена Рамазан, се пости. Последниот ден, утредента, почнуваме да го славиме тој празник Бајрам и се оди на гости. Кајшто одиме на гости и кога доаѓаат кај нас
на гости, се дава баклава, благо. Зекирија Хоџа (Рекорд баклава –
Гостивар)

Баклавата е синоним за славење празници- посебно на Рамазан Бајрам

Семејствата Јакупи и Хоџа го шират мирисот и вкусот на овој сладок десерт 67 години

Зекирија Хоџа ни ја откри тајната за највкусна баклава

вИЗЈАВА

Значи, колку се тенки корите, уште толку е поквалитетна баклавата. Колку се нежни и тенки. Кај нас, во нашите кори може списание одоздола да ставиш и може да
читаш, толку се потенки, колку една завеса, Зекирија Хоџа (Рекорд баклава – Гостивар)

Во минатото Султанот имал обичај на јаничарите да им дава баклава

Делењето баклава се одвивало според озаконета традиција

Таа традиција на споделување баклава се негува и денес

ИЗЈАВА
На турски има еден интересен збор „благо да јадеме, благо да зборуваме – благо да ни оди“., Зекирија Хоџа (Рекорд баклава – Гостивар)

Баклавата е синоним за славење на Рамазан Бајрам. Зекирија Хоџа ни ја откри тајната за највкусна баклава

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.