Скопските општини даваа и до 500 кубици дрва за палење на бадникарските огновите

Бадникарските огнови се традиција во Македонија

Во еден ден се горат илјадници кубни метри дрва

Скопските општини даваа и до 500 кубици дрва за палење на огновите

Општина Аеродром ја предводеше листата со по 200 кубици дрва

Загадувањето на воздухот годинава ги поттикна граѓаните и општините на акција

Дел одлучија дрвата да ги донираат

Општина Аеродром ќе им ги донира на социјалните семејства

Огновите ги откажуваат и самите граѓани

Загадувањето на воздухот кон крајот на декември стигна до рекордни 20 пати над дозволеното

Најголем загадувач со 32% е загревањето на домовите, каде најголем дел отпаѓа на горење дрва

Едно семејство во просек троши од 4 до 10 кубици дрва во една грејна сезона

Скопските општини даваа и до 500 кубици дрва за палење на бадникарските огновите

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.