Автопат Миладиновци - Штип

Автопатот Миладиновци-Штип беше пуштен тивко и без помпа
Без музика и без оро како кога беше пуштен автопатот Демир Капија-Смоквица
Од Скопје до Штип отсега ќе се патува за околу половина час
Новиот автопат Миладиновци–Штип е прв ваков автопат во источниот дел на државата
Изградбата на автопатот со должина од 47 километри изнесуваше над 200 милиони евра
Автопатот има четири ленти и две ленти за застанување, а проектираната брзина е 130 километри на час
По должината на автопатот има седум клучки
Изградбата на автопатот почна во 2014 година, а требаше да биде готов до март 2017 година
Поради пропусти во изградбата беа склучени анекси на договорите со изведувачот Синохидро од Кина

Автопат Миладиновци – Штип

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.