Еко автобус

Автобусите на ЈСП годишно проаѓаат по околу 19 милиони километри
Тоа е приближно 50 пати колку што е далечината од Земјата до Месечината
Голем дел од автобусите трошат и над 40 литри гориво на 100 км
Автобусите годишно трошат 7.6 милиони литри нафта и придонесуваат за загадувањето
(Извор: Годишен извештај на ЈСП за 2016)
Жителите на Скопје наскоро ќе се возат во еколошки електричен автобус
Автобусот не загадува и со само 5-минутно полнење поминува по 25 километри
Троши помалку од 1KW струја на секој изминат километар
Има 29 седишта, а собира вкупно 80 патници

Еко автобус

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.