Депонија во Арачиново

Ова е дива депонија на патот од Скопје за Куманово во близина на Арачиново
Неретко возачите, кои поминуваат, ја снимаат депонијата која често гори ширејќи непријатна миризба и чад
Вакви и слични загадувања на животната средина неретко поминуваат неказнето
Законите предвидуваат парични, но и затворски казни од една до 10 години за загадување на животната средина
Сепак, во пракса не може да се најде ниту една затворска казна за загадувачите

Депонија во Арачиново

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.