Антонио Ѓорѓиевски

Антонио Ѓорѓиевски (21) веќе четири години професионално се занимава со готвење

Никогаш не би ја менувал својата професија

Обожува да готви морска храна, но предизвик му се и кинеската, италијанската и индиската кујна

Кога се запишувал во средно училиште се двоумел дали да биде готвач или вајар
Вештините во кујната му помогнале да се вклучи во граѓанскиот активизам

Преку проектот „Кулинари“ го промовира готвењето како „кул“ професија

Им го пренесува своето знаење на учениците од Средното угостителско училиште во Скопје

Минатиот месец за проектот „Кулинари“ ја доби наградата на УСАИД за младинско учество

Овој проект на невладината „Арно“ е започнат од 2013 година

Целна група се младите кои го избрале готвењето како идна професија

Антонио Ѓорѓиевски

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.