Државна комисија за спречување на корупција

Македонија осум месеци е без Државна комисија за спречување на корупција

Толку време се чека да се оформи новиот состав на органот надлежен за истражување на корупција за високи функционери

И утврдување дали постои судир на интереси
Собранието распиша оглас за нови членови, но по старото законско рeшение

Со новите законски измени е предвидено комисијата наместо 7 да има 5 члена

Кандидатите за антикорупционери не смеат да биле пратеници, членови на влада или партиски функционери

По скандалот со лажни патни трошоци и повисоки кирии петмина членови поднесоа оставки

Државна комисија за спречување на корупција

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.