13 годишната, Ангела Прилепчанска, е првата Македонка што учествувала на Светско првенство во уметничко лизгање.

Ангела Прилепчанска е првата Македонка што учествувала на Светско првенство во уметничко лизгање
Таму стигнала со само 4 месеци тренинг на мраз колку што трае сезоната во Скопје
Ангела има 13 години, а патот до СП во Загреб го започнала пред девет години
Првпат на лизгалки застанала од желба подобро да вози ролерки
Набргу љубовта кон лизгалките надвладеала
Во Белград Ангела ја исполнила нормата за учество на Светското во Загреб
Се подготвувала и еден месец во Швајцарија и во Србија

13 годишната, Ангела Прилепчанска, е првата Македонка што учествувала на Светско првенство во уметничко лизгање.

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.