Андреј Стојаноски и со целосно оштетен слух е шампион во пливање

Андреј Стојаноски има 22 години

Плива веќе 15 години

Има три спортски оскари

Над 250 медали и награди

Секој ден плива, но не го слуша звукот на водата

Роден е со целосно оштетен слух

Чита од усни и комуницира со знаковен јазик

Во 2010 беше заштитно лице на Светското првенство за глуви

Во 2015 година на Светското првенство во Тексас освои сребро

Летово очекува злато на Олимпијадата за глуви во Турција

И во тишината може да се чујат вистинските шампиони

Андреј Стојаноски има 22 години

Плива веќе 15 години

Има три спортски оскари

Над 250 медали и награди

Секој ден плива, но не го слуша звукот на водата

Роден е со целосно оштетен слух

Чита од усни и комуницира со знаковен јазик

Во 2010 беше заштитно лице на Светското првенство за глуви

Во 2015 година на Светското првенство во Тексас освои сребро

Летово очекува злато на Олимпијадата за глуви во Турција

И во тишината може да се чујат вистинските шампиони

Андреј Стојаноски и со целосно оштетен слух е шампион во пливање

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.