Политичарот Амди Бајрам е балкански, а најверојатно и европски рекордер.

Политичарот Амди Бајрам е балкански, а најверојатно и европски рекордер
Завршил само средно школо, а бил избран седум пати за пратеник
Во Собранието е речиси две децении од 1994
Не бил пратеник само 4 години кога бил осуден на затворска казна во 2004
Мајстор е на политичкиот опортунизам и секогаш е близок со партијата на власт
Беше во колаиција со Црвенковски, па со Георгиевски па со Груевски
„Напаѓа прави, но ќе го најдеме. Кој ќе го најде? Ловџијата Амди Бајрам ќе го најде. Зајко кукурајко. Како ќе го уловам? Еве мои граѓани, морковот ќе му го покажам и јас ќе го уловам“, Амди Бајрам, Сојуз на Ромите на Македонија
Неодамна му даде гол со пета на ВМРО-ДПМНЕ и најави коалицирање со СДСМ или ДУИ
Има шанси и со ДУИ и со СДСМ. Ќе видиме каде ќе биде интересот на ромските граѓани и на политичката партија таму ќе пристапиме“, Амди Бајрам, пратеник од Сојуз на Ромите на Македонија

Политичарот Амди Бајрам е балкански, а најверојатно и европски рекордер.

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.