Амар Хусеиновиќ

Тенисот е спорт во кој талентот испливува на површина од најмали нозе
Еден од најдобрите тенисери во историјата – Новаќ Ѓоковиќ започнал да игра тенис на 4 години
И во Македонија децата тренираат и го покажуваат талентот од најрана возраст
Еден од најголемите млади таленти е десетгодишниот Амар Хусеиновиќ од клубот МТП
Победи на отвореното првенство во Белград за деца до 12 години
До пехарот дојде без да загуби сет победувајќи две години постари деца
Амар е талентиран, но и упорен и тренира секој ден по два пати

Амар Хусеиновиќ

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.