8-ми март

Светски ден на жената, празник на мајката или празник за учителките, за славењето во ресторани и за „бегање“ од работа
Меѓународниот ден на жената е светски празник што се одбележува секоја година на 8 март
Целта на празникот е да се одбележи борбата на жените за економска, политичка и социјална рамноправност со мажите
Низ годините, многумина заборавија зошто се прославува 8 март
Децата мислат дека е празник на мајката и дека мора да однесат подарок на учителките
Многу жени го сметаат како можност да прослават со блех музика во ресторан
Сепак, празникот не е тоа
8 март е ден кога треба да се слави внатрешната сила на жените, како онаа на првата жена која летна во вселената
(Илустрација: Зоран Кардула)

8-ми март

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.